Waarom veiligheidstoezicht handig is

2 min read

Met veiligheidstoezicht zorg je voor een veilige werkomgeving. Veiligheidstoezicht hoeft niet vanuit je eigen bedrijf een werknemer te zijn. Je kunt ook een externe partij inschakelen voor veiligheidstoezicht. Bijvoorbeeld G4S Safety Solutions. Zij detacheren experts op het gebied van veiligheid om de veiligheid op jouw werkvloer te waarborgen. Dit bedrijf is werkzaam in verschillende sectoren. Je kunt dus ongeacht je bedrijfsbranche een expert inschakelen voor het veiligheidstoezicht. Je vindt meer informatie over het bedrijf en veiligheidstoezicht via deze link.

Verschillende expertises en taken

Veiligheidstoezicht kan zich met verschillende aspecten bezighouden of met meerdere aspecten tegelijkertijd. Zet bijvoorbeeld gespecialiseerde professionals in op het gebied van buitenwacht of heetwerkwacht. Of een coördinator of de brandwacht. Tot slot is er nog de DLP’er of KVP’er. Dit staat voor Deskundig Leidinggevende Projecten en Kwaliteits Verantwoordelijk Persoon. Dit zijn verschillende functies die onder veiligheidstoezicht kunnen vallen. Zo’n expert kan ook een allround specialist zijn. Die dus meerdere taken tot zich kan nemen en uit kan voeren. Je kunt er hier meer over lezen.

Branches en meer informatie

Verschillende branches waar veiligheidstoezicht ingezet kan worden zijn bijvoorbeeld de zware industrie. Daar is G4S voornamelijk werkzaam. Hierbij kun je denken aan chemie, olie en gas bijvoorbeeld. Ook de bouwsector, luchthavens, de voedingsindustrie en de gezondheidszorg zijn sectoren waar zij een rol kunnen spelen. Daarnaast zijn ze inzetbaar in de publieke sector of in andere branches. Je leest alles over veiligheidstoezicht en de taken en werkzaamheden en expertises van G4S Safety Solutions op deze pagina.