Waarom je een hoed aan moet schaffen 

2 min read

Een hoed vrouw mag zeker niet ontbreken in jouw kledingkast deze zomer. Iedere zomer weer opnieuw behoren de hoeden weer tot de populairste trends en dit is natuurlijk niet zonder reden. Hoeden geven een stijlvolle uitstraling en zijn de ideale bescherming voor je gezicht in de zon. Hoe groter je hoed is hoe meer schaduw je in je gezicht hebt. Hoeden zijn dus de perfecte bescherming tegen UV- straling. Een zonnebril beschermt slechts alleen je ogen tegen de UV- straling en een hoed beschermt dus een veel groter oppervlak van je gezicht. Een grote hoed is dus de ideale vervanger van je oude zonnebril. 

Verschillende soorten hoeden voor vrouwen 

De Hoed vrouw is er in verschillende soorten en maten. De volgende hoeden zijn in de zomer erg populair: fedora hoeden, stoffen hoeden, zonnekleppen, vissers hoeden en panama hoeden. Ook worden deze verschillende soorten hoeden ook allemaal van andere materialen gemaakt. De meest gebruikte materialen zijn nylon, polyester, katoen, linnen en raffia. Het is belangrijk dat je een hoed kiest die bij jou past. Wil je graag opvallen, dan is een grote zonnehoed echt wat voor jou. Val je liever niet zo op dan is een kleinere stoffen hoed meer wat voor jou.  

Waar moet je op letten als je een hoed gaat kopen? 

Als je een hoed voor vrouwen gaat kopen moet je er op letten dat je een model kiest dat bij de vorm van je hoofd past en bij jouw eigen stijl. De hoed moet namelijk wel matchen met de rest van je outfit. Ook heb je verschillende maten van hoeden. Je moet voor je een hoed gaat bestellen dus even de omtrek van je hoofd opmeten. Als je een hoed in de winkel gaat kopen kun je de hoeden natuurlijk gewoon aanpassen.