Uw eigen droomhuis laten bouwen

2 min read

Lees hier over eigen huis bouwen zodat je maatwerk hebt. Op de site zijn goede voorbeelden van maatwerk te zien, Variahuis heeft verschillende modellen woningen. Op de site zie je de Beaujolais, Bordeaux, Languedoc, Roussillon, maar ook de kangoeroe woning. Alle woningen zou je kunnen inzetten voor een specifiek doel. Het is goed voor te stellen dat de kangoeroe woning ingezet kan worden als een woning met een praktijkruimte. In de aanbouw zou een diëtist gesprekken kunnen voeren met mensen met obesitas. De Bordeaux kan die ideale woning zijn voor motorrijders, vanwege de ruime garage met zoldertje. De garage moet makkelijk vorstvrij te houden zijn.

Nieuw is beter dan een oude woning verbouwen

Een eigen huis bouwen heeft voordelen. Een bestaande woning heeft een relatief vaste omtrek waarbij je hooguit aan één kant uit kan bouwen, en voor de rest moet je de indeling aanpassen aan die omtrek. Bij een eigen huis bouwen begin je van de grond af aan. Een grotere keuken hoeft niet ten koste te gaan van bijvoorbeeld de woonkamer. De woonkamer kan het normale formaat hebben, en daaraan vast een wat ruimere keuken. Het thuiskantoor hoeft geen blokhut in de tuin te zijn, of een als kantoor ingerichte logeerkamer, gelijk met de bouw realiseer je die thuiswerkplek.

Stel dat thuiswerken wel de nieuwe norm gaat worden?

Als de titel waar is, en de kans is groot, dan is de kangoeroe woning het gat in de markt. Als we niet naar het kantoor kunnen vanwege een virus dan is het wel om de stikstof uitstoot te reduceren door minder te forenzen. In de kangoeroe woning kan een stel thuiswerken. Nu een eigen huis bouwen omdat je praktijkruimte nodig hebt, is dezelfde woning in de toekomst makkelijk verkopen omdat het een extra ruimte heeft. Je kan met de woningen van Variahuis vooruit denken. Het grootste probleem is alleen een kavel zoeken. Bouwkavels op een goede plek zijn immers snel verkocht.