Paardenmelk werkt effectief tegen eczeem

2 min read

Eczeem is een huidaandoening die verholpen kan worden door het gebruik van paardenmelk. Eczeem komt voor in alle leeftijdscategorieën. De symptomen van eczeem zijn een rode en jeukende huid, pigmentveranderingen en schilferende plekken op de huid. Dit wordt veroorzaakt door een (allergische) ontstekingsreactie. Sommige mensen drinken paardenmelk in plaats van koemelk vanwege de gezondheidsvoordelen. De belangstelling voor paardenmelk groeit in West-Europa en de VS omdat kinderen en volwassenen die allergisch zijn voor koemelk, deze wellicht kunnen drinken. Vaak nemen de mensen paardenmelk om huid- of spijsverteringsproblemen te verlichten.

Paardenmelk tegen eczeem

Paardenmelk is een natuurlijk en bijzonder product. Het werkt bij veel mensen met eczeem en bij veel gebruikers geen vervelende bijwerkingen of negatieve invloeden. Door de vele vitamines en eiwitten die paardenmelk bevat, is het een goed alternatief tegen alle soorten eczeem. Vanwege de veelheid aan antilichamen in paardenmelk eczeem, helpt het bij het opbouwen van het immuunsysteem, het genezen van de huid en het bevorderen van de vitaliteit.

Vrijwel alle klachten over eczeem hebben één oorzaak: een verstoorde darmflora. Dit hoeft niet intern gevoeld te worden, maar is extern te zien: eczeem. Paardenmelk is een natuurlijk middel voor het genezen en behouden van de darmflora. Paardenmelk is dus geen tijdelijke maatregel, maar heeft een langdurig en natuurlijk effect.

Zalven als hormooncrème helpen maar kort omdat alleen het probleem wordt genezen en niet de oorzaak, namelijk een verstoorde darmflora. Door paardenmelk in te nemen wordt de darmflora geactiveerd en wordt het lichaam in verlegenheid gebracht door onzuiverheden. Dit is ook de reden waarom eczeem erger kan worden (verschilt per persoon). Dit is een gunstige factor, een teken dat paardenmelk zijn werk doet, namelijk het verwijderen van gifstoffen. In tegenstelling tot tientallen verschillende zalven krijgt het lichaam echt iets in het lichaam en kan de klacht bij de bron worden betwist.