Olijfolie voor schoonheid

2 min read

Olijfolie komt van de winning van olijven. Olijfolie kan zowel voor het koken als voor de behandeling van de gezondheid van de huid worden gebruikt. Olijfolie bevat vitamine E en kan de huid vochtig houden en de huid verjongen. Olijfolie wordt ook gebruikt als natuurlijke haarolie die de kracht van de haarwortels kan behouden en het proces van haargroei kan versnellen. Van olijfolie wordt aangenomen dat het de wimpers en wenkbrauwen dikker maakt. Als olijfolie regelmatig op het gezicht wordt aangebracht, kan het de gezichtsporiën verstrakken en verkleinen. Bovendien kan olijfolie de gezichtshuid verhelderen. Olijfolie kan ook worden gebruikt om cosmetische littekens op het gezicht te verwijderen en ontstekingen in het gezicht, zoals acne, te verminderen. Olijfolie kan ook worden gebruikt als vochtinbrengende crème en als behandeling voor donkere lippen.

Olijfolie voor de gezondheid

Olijfolie wordt al lang gebruikt om verschillende aandoeningen te behandelen. De olie die wordt geproduceerd door het maalproces van olijven wordt al lang gebruikt in de traditionele geneeskunde. De vrucht van deze olijfboom heeft een miljoen voordelen. Door regelmatig olijfolie te consumeren, wordt aangenomen dat het het cholesterolgehalte in het bloed kan verlagen, de bloeddruk kan handhaven en de bloedsuikerspiegel in het lichaam onder controle kan houden. Olijfolie wordt verondersteld de groei van kankercellen te voorkomen en een gezonde hersenfunctie te behouden. Olijfolie heeft een laag gehalte aan verzadigd vet, zodat het vetgehalte in het bloed kan verlagen en het risico op hartaandoeningen kan verminderen. Door olijfolie te consumeren, kan het ook constipatie behandelen. Omdat het van natuurlijke ingrediënten komt, kan olijfolie direct gedronken worden. We kunnen ‘s ochtends een eetlepel olijfolie drinken, zodat de spijsvertering soepeler verloopt.

Grootste olijfolie-exporteur landen

De olijfboom wordt ook beschouwd als de boom des levens vanwege zijn grote voordelen voor het menselijk leven. Mensen gebruiken meer extract van olijven omdat het praktischer en duurzamer is. De landen die de grootste exporteurs van olijfolie zijn, zijn Italië, Turkije, Marokko, Tunesië, Griekenland en Spanje. Het klimaat en de bodemgesteldheid in deze landen ondersteunen de groei van deze planten. We kunnen extra vierge olijfolie gebruiken om geweldige gezondheidsvoordelen te krijgen. Extra vierge olijfolie bevat de beste vitamines en mineralen.