Muziek bij jullie bruiloft met een dj

2 min read

Sfeer vanaf binnenkomst

Huur bij een bruiloft een dj in, en je weet zeker dat er gelijk vanaf het eerste moment een goede sfeer hangt. Bij een bruiloft heb je namelijk altijd te maken met twee groepen familie en vrienden die elkaar nauwelijks kennen. Wat die groepen verbindt is het feit dat men jullie een warm hart toedraagt. Wil jij vanaf het eerste moment bij jullie bruiloftsfeest een goede sfeer, dan is het een geweldig idee om een dj in te schakelen. Muziek spreekt immers een universele taal; het bindt mensen samen.

Weet wat je zoekt
Wanneer je een dj gaat inschakelen is het goed om vooraf te weten wat je zoekt. Bedenk welke functie de dj heeft. Wil jij een dj die op de voorgrond treedt terwijl hij zijn muziek draait, dan kies je een dj die daarvoor de apparatuur, techniek en muziek in huis heeft. Kies jij een dj die meer op de achtergrond aanwezig is en op die manier voor de sfeer zorgt, dan kies je een dj die bijvoorbeeld met vintage apparatuur komt. De muziek is in dat geval belangrijker dan de podium act. Bepaal ook jullie wensen voor de muziekstijl die gespeeld wordt.

Kies een muziekstijl bij jullie bruiloft
Niet elk paar houdt van techno of club muziek. Bij veel stellen staat muziek uit de top 2000 hoog in de verlanglijst. Kies een dj die deze stijl hanteert, en informeer daar vooraf goed naar. Het voorkomt teleurstellingen op jullie bruiloftsfeest. Het kan ook zijn dat jullie niet kunnen kiezen tussen een dj of een muziekgezelschap. In dat geval valt er nog te kiezen voor een combinatie.

Een dj met muzikant
Veel professionele dj’s werken samen met één of meerdere muzikanten waardoor een symfonisch geluid ontstaat. Wil jij een dergelijke dj, dan boek je die – net als een normale dj – bij een evenementenbureau. Je hebt dan gelijk de keuze uit meerdere dj’s en meerdere combinaties met een muzikant. Jouw bruiloft krijgt op die manier een gouden randje; een feest waar jullie samen met je gasten nog lang van nagenieten.