Geef je auto een flinke opfrisbeurt met deze tips!

2 min read

Er gaat niets boven dat gevoel van een nieuwe auto. Alles is nog mooi schoon en ongebruikt. Als je eenmaal je auto een tijdje hebt, is dit gevoel natuurlijk weg en kunnen we ons voorstellen dat je auto een flinke opfrisbeurt kan gebruiken. Daarom geven wij je in dit artikel graag een aantal tips, waarmee je jouw auto weer gloed als nieuw maakt! Lees dus gauw door.

Wassen

Als eerste moet de auto gewassen worden. Dit kun je doen in een wasstraat of thuis voor de deur. Bij het wassen van de auto is het belangrijk dat je lauw water gebruikt en speciaal schoonmaakmiddel voor de auto. Sommige schoonmaakproducten kunnen namelijk de laklaag van de auto aantasten en dit wil je natuurlijk niet. Gebruik bij het wassen ook geen spons of doek! Dit kan ervoor zorgen dat je met het zand wat op de auto zit, krassen maakt in de lak.

Stofzuigen

Hiernaast kun je met de binnenkant van de auto aan de slag. De auto stofzuigen is misschien veel werk, maar het geeft meteen al een ander gevoel als al het zand en vuil weg is. Bij wasstraten vind je ook speciale stofzuigers met meer kracht, zodat je al het vuil weg kunt halen. Je kunt natuurlijk ook je eigen stofzuiger gebruiken, maar zorg er dan wel voor dat deze op de hoogste stand staat.

Automatten vervangen

Na een tijdje kunnen automatten gaan slijten en lelijk worden. Het is daarom verstandig om je automatten te vervangen als je dit punt hebt bereikt. Voor elk type auto zijn er weer speciale matten te koop. Heb je bijvoorbeeld een Lexus? Zoek dan naar Lexus automatten voor jouw type auto. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor Fiat 500 automatten of automatten voor een Volkswagen etc. Deze matten kun je online bestellen of bij een garage.