Een gezonde huid laat je stralen

2 min read

Aan onze huid is vaak te zien hoe we ons van binnen voelen. Kijk maar eens in de spiegel als je te weinig geslapen hebt of als je ziek bent. Onze huid is het grootste orgaan dat we hebben, daar moeten we zuinig op zijn.

Een stralende huid van binnen uit

Als je niet lekker in je vel zit, loop je niet echt te stralen. Dan is het wel fijn als je verschillende (natuurlijke) middelen tot je beschikking hebt om daar iets aan te doen. Dat kan al door jezelf te verwennen met een natuurlijk gezichtsmasker, of door te ontspannen met bijvoorbeeld yoga. Minder bekend is misschien wel het gebruik van een Bach bloesem voor innerlijk rust. Hierover kun je het beste informeren bij een deskundige op dit gebied, want er wordt veel verkeerde informatie gegeven.

Natuurlijke producten voor de huid

Natuurlijke schoonheid producten zijn gemaakt van dingen uit de natuur, zoals plantenextracten en essentiële oliën. Maar vaak ook van dingen die je kunt eten, zoals olie, honing, groene thee of kruiden. Door te kiezen voor natuurlijke huidverzorging wordt je immuunsysteem niet onnodig belast.

Er zijn steeds meer natuurlijke producten op de markt, zoals bijvoorbeeld van Weleda. De producten zijn natuurzuiver, dierproefvrij en betaalbaar. Belangrijk voor Weleda is de harmonie tussen mens en natuur. Als je daar niet van gaat stralen!

Een gezonde slaap, een stralende huid

Rust, reinheid en regelmaat: het klinkt ouderwets, maar werkt wel. Probeer iedere dag op dezelfde tijd naar bed te gaan. Veel mensen (uitzonderingen zijn er natuurlijk ook) hebben ongeveer 8 uur slaap nodig. Dit is om de remslaap te bevorderen: dat is de periode dat het lichaam zijn weefsels herstelt. En het voorkomt wallen en donkere kringen onder je ogen.

Een stralende huid: lavendel gloed

Reinig de huid goed voor het slapen gaan. Hiervoor dompel je een washandje in warm water met enkele druppels lavendel olie. Wring het uit en houd het enkele seconden op je gezicht (dit 10x herhalen). Voor een prachtige, stralende teint.