De flowbot bij een bedrijf in de bloemen en plantenbranche, een goed idee?

2 min read

Een flowbot, is zoals bij vele bekend, een chatbot die je op de juiste pagina brengt binnen de website of webshop. Dit zou dus ook zeker toepasselijk kunnen zijn binnen de markt van bloemen en planten. De flowbot zou hier goed kunnen helpen bij de klantreis op de website. De flowbot zorgt er hiervoor dat de klant gemakkelijk op de site wordt genavigeerd, waardoor de klant een beter gevoel kan krijgen bij jouw organisatie. 

Hoe kan de flowbot effectief zijn binnen de branche voor bloemen en planten? 

De flowbot kan worden ingesteld in verschillende keuzemenu’s. Er zijn veel verschillende bloemen en planten, waardoor het voor een websitebezoeker moeilijk is om af en toe wat te vinden. Denk hierbij aan verschillende soorten planten, de groeiperiode, de plantperiode en een standplaats. Dit zijn maar een paar voorbeelden van veel verschillende aspecten waarop gelet moet worden in de branche van planten en bloemen. Wanneer de klant keuze heeft tussen planten en bloemen, en daarna kan kiezen uit verschillende soorten, wordt de bezoeker de goede richting in gedrukt. Veel webshops voor bloemen en planten hebben een groot aanbod met moeilijke namen, waardoor het zoeken van de juiste plant lastig kan zijn. De flowbot kan hierop van tevoren worden ingesteld door een bedrijf die hierin gespecialiseerd is, zoals Chatkracht. Meer informatie vind je hier. 

Waarom juist een flowbot? 

De flowbot is een makkelijke manier van contact, zonder dat deze wordt beheerd. Dit is een bot, die door een keuzemenu de klant wegwijst op de website. Dit doet de chatbot niet, deze geeft namelijk standaardantwoorden. De flowbot kan door een bedrijf zelf eenvoudig worden samengesteld, in samenwerking met een specialistisch bedrijf. De flowbot zal binnen de branche voor bloemen en planten zorgen voor service, tijdsbesparing en sales. Deze kan hierop van tevoren worden ingesteld door een bedrijf die hierin gespecialiseerd is, zoals Chatkracht. Meer informatie vind je hier.