Zakelijk

Cryptomunt Cardano

Cardano (ADA) is een volledig open source blockchain- en cryptocurrency project. Het is ontstaan in 2015, en heeft als doel een evenwichtig en duurzaam platform dan de huidige cryptocoins te creëren. Dat wordt gedaan door meerdere innovatieve oplossingen, welke later aan bod zullen komen.

Cardano maakt gebruik van het Proof-of-Stake algorithme. Het is wel een nieuwe variant hierop, genaamd ‘Ouroboros’.

De market cap van Cardano is in korte tijd gigantisch gestegen, van minder 1 miljard dollar in november 2017 tot 20 miljard dollar nog geen 2 maanden later! Daarmee staat Cardano begin 2018 op de 5e plaats van grootste cryptocurrencies.

Voordelen van Cardano

Cardano beweert uniek te zijn, omdat het protocol zo is ontworpen om aan de wensen van het hebben van toezichthouders te voldoen, terwijl de privacy van zijn gebruikers niet in het geding komt. Dit alles zou in perfecte balans zijn.

Een ander voordeel van ADA is dat het protocol dusdanig kan worden opgewaardeerd, waardoor ‘soft forks’ kunnen plaatsvinden. Voordeel van een ‘soft fork’ is dat enkel de meerderheid van de gebruikers toestemming moet geven, voor het veranderen van het protocol. Dit in tegenstelling tot een ‘hard fork’, waarbij iedereen toestemming moet geven. ‘Soft forks’ worden gebruikt om nieuwe en verbeterde functionaliteiten te implementeren.