Zakelijk

Backlinks voor een links-back

Ze bestaan: links-backs die een carrière in de modewereld ambiëren en hun internetsite een oppepper geven door middel van backlinks. Als je aan het professionele voetbal al een meer dan volle werkweek hebt, blijft er amper tijd over om een site bij te houden. De mode-ontwerper die staat te popelen om zijn inspiratie de vrije loop te laten en bruist van de ideeën voor sporty streetstyle-mode wil uiteraard dat de internetsite goed in elkaar zit zodat er een vruchtbare samenwerking kan ontstaan tussen het tweetal.

Los gaan

Het duo zit te dubben. Er is zojuist een prachtige aanbieding in de digitale bus gevallen van een bedrijf dat beweert dat hun site het ver zal gaan schoppen in de grote zoekmachines als ze ja zeggen tegen de samenwerking. Met tienduizend links zal hun site een toppositie verkrijgen in Google. Zowel  de voetballer als de modeontwerper zijn nog niet zo bekend, dus dat klinkt als een sprookje in de oren. Ze zijn echter al in een vergevorderd stadium met een andere partner. Hun tactiek is het plaatsen van backlinks in originele teksten en deze verspreid over een langere periode het wereldwijde web in te schieten.

Penalty

Het vooruitzicht dat het geld zeer waarschijnlijk met kruiwagens tegelijk binnen zal gaan rollen – de voetballer staat op het punt een contract te ondertekenen met een grote Engelse club – laat de wijzer doorslaan in de richting van de partner waar ze al langer mee aan het onderhandelen waren. Hun was namelijk ter ore gekomen dat Google zich niet zo makkelijk voor de gek laat houden. De sites waarmee hun webpagina verbonden zal gaan worden, zullen allemaal over de voetbal- en de modewereld gaan. Het zullen allemaal goed doordachte links zijn in goed geschreven, originele teksten. Daarmee lopen ze geen risico op uitbanning van hun site, of zelfs een penalty…